Tvarumo, saugumo ir ekonominio efektyvumo reikalavimai nuolat auga profesionaliose virtuvėse, kurios iš tikrųjų investuoja į klientų patirtį. Kiilto ekspertai atsakė į iššūkį, su kuriuo susidūrė Viking Glory, ir sukūrė inovatyvų centralizuotą dozavimo sistemą kruizinių laivo restoranams. Ši sistema ne tik taupo vandenį, medžiagas ir vietą, bet ir vertingą laiką jo naudotojų.
Klimato išmanumas kuriamas įtakotų pasirinkimų
Viking Glory, plaukiantis per Baltijos jūros archipelago atrodo kaip atvirutė, yra vėliavlaivis moderniai, atsakingesnei kruizinio turizmo erai. Viena iš pasaulio klimato išmančiausių keleivių laivų siūlo savo keleiviams unikalų pojūčių jūravimui foną, neaukojant darnumo ir saugumo – ar prabangaus maisto patyrimo, kurį kruiziniai laivai žinomi ir mylimi.
Dėl esminio investavimo į technologines inovacijas, kurios mažina kruizinio turizmo aplinkos poveikį, Viking Glory dizaineriai ieškojo papildomo pagreitėjimo iš naujovių, skirtų palaikyti daugybę laivo restoranų. Optimizuojant ir užtikrinant procesus, tikslas buvo suteikti laivo restoranų specialistams efektyvius įrankius, leidžiančius dirbti kuo saugiau ir be vargo, sumažinant tiek darbo naštą, tiek aplinkos poveikį.
Saugesnė ir efektyvesnė ateitis profesionalioms virtuvėms
Kiilto profesionalių higienos ekspertai priėmė įdomų iššūkį ir sukūrė dozavimo sistemą, pritaikytą Viking Glory poreikiams. Sistema leidžia centralizuotai ir automatizuotai tiekti valiklio ir skalsaus pagalbinio skysčio mašinoms jos virtuvėse. Taupydama darbo valandas ir kvadratinius metrus, dozavimo centras suteikia vietos svarbiausiam – neklystančioms ir neeilinėms akimirkoms malonumo ir keleivių komfortui prižiūrėti.
„Kiilto jau keletą metų yra Viking Line patikimas partneris – mūsų ekspertai prieš dešimtmetį sukurė panašią sistemą Viking Grace,“ sako Kiilto higienos ekspertas ir raktinio kliento vadybininkas Mika Sipponen. „Tuomet ir dabar centrinė sistema leidžia įgula nesusidurti su chemikalais kasdien.“
Pasak Sipponeno, inovatyvi sistema jos naudotojams ne tik suteikia saugesnes ir sveikesnes darbo sąlygas, bet ir lengvą naudotojo patyrimą ateinančiais dešimtmečiais.
Skyriaus centras įsikūręs laivo automobilių palube, iš kurio būtini valikliai per vamzdžius perduodami į laivo skalbimo mašinas.
Kiilto techninis ekspertas Mikael Vuorinen buvo palaikęs Viking Glory įgulą įvedus dozavimo sistemą ir po to.
„Įrango patikimumas ir priežiūros saugumas yra ypač svarbūs laivuose, nes gedimai retai įvyksta patogiu metu, kai laivas nutiestas uoste. Viking Glory dozavimo sistema buvo pasikartojanti, kad užtikrintų nepertraukiamą veikimą įrangos gedimo atveju. Be to, Kiilto techniniai ekspertai visada yra pasiruošę paremti įgulą, tiek sausumoje, tiek jūroje.“
Centralizuota dozavimo sistema kuria komfortą – taip pat sutaupymą
Sukūrusi inovatyvią dozavimo sistemą glaudžiai bendradarbiaujant su Viking Glory dizaineriais, Kiilto ją įdiegė laivo automobilių palube. Nuo ten ji automatiškai dozuoja valiklį ir skalsų pagalbinį skysčį penkiolikai indaplovėms, įrengtoms laivo daugyboje restoranų. Ši visiškai automatizuota sistema optimizuoja darbo naštą šurmuliuojančiose virtuvėse, kur dabar indai gali būti tiesiog įdedami į plovimo mašinas, o sistema rūpinasi visu kitu – garantuodama nuosekliai aukštą rezultatų kokybę.
Naudotojui draugiška įranga optimizuoja valiklio dozavimą, suteikdama reikšmingą taupymą tiek vandens, tiek transportavimo išlaidų, mažindama atliekų kiekį ir cheminių medžiagų poveikį aplinkai. Įgula išvengia tiesioginio kontakto su chemikalais, efektyviai palaikydama darbovietės saugumą.
„Panaši Kiilto sistema, įdiegta Viking Grace, per pastaruosius dešimt metų ne tik įrodė savo funkcionalumą ir saugumą, bet ir buvo ypač efektyvi sudėtingomis sąlygomis“, pasakoja dozavimo sistemos ekspertas Juha Lipponen. „Glory dozavimo vienetui pasitelkėme iš ankstesnės sistemos išmoktas pamokas ir atlikome būtinus komponentų pakeitimus, užtikrinant atsarginių dalių tvarkymą ir prieinamumą abiejose sistemose.“
Be saugumo, Lipponen mato centralizuotos dozavimo sistemos pranašumą lengvai naudojamu ir priežiūros laisvu aspektu.
„Tai iš tiesų naudinga įgulai ir jų saugumui, kad visi chemikalai yra centralizuoti ir kontroliuojami vienoje vietoje, o ne, pavyzdžiui, virtuvėse. Sistema taip pat didžiąja dalimi yra beveik neprižiūrima – siurbliai žinoma reguliariai prižiūrimi, tačiau įrangos yra labai mažai padidėjusiųjų dalių.“
Virtuvės ekspertai su entuziazmu pritaria inovatyviai dozavimo sistemai
Taigi, kaip atrodo Viking Glory virtuvės kasdienybė dabar, kai dozavimo sistema aktyviai naudojama jau beveik metus? Virtuvės vadovas Mikko Martikainen džiaugiasi konkrečiomis naudomis ir lengvumu, kurį suteikia centralizuota struktūra:
„Dozavimo sistema puikiai veikia ir žymiai palengvina restorano personalo kasdieninį darbą. Kasdien per mašinas praeina tiek daug indų, kad be centralizuotos struktūros nuolat turėtume keisti valiklio talpyklas – ir nuolat susidurtume su chemikalais. Sistema taip pat atpalaiduoja sandėliavimo ir darbo erdvę, nes mašinos ir valiklio talpyklos yra laivo automobilių paluboje.“
Centralizuota dozavimo sistema žymiai palengvino kasdieninį Viking Glory virtuvės darbą.
Dozavimo sistema suteikia vietos svarbiausiam: kurti neeilinius susitikimus ir patirtis keleiviams.
Kiilto yra partneris, kuris žada būti kliento šalia nuo pradžios iki priežiūros. Martikainen sutinka:
„Visi mes žinome, kad kartais gali kilti iššūkių, ir tai ne visada įvyksta, kai laivas nutiestas uoste: gali prireikti pagalbos ir jūroje, kad operacijos vyktų sklandžiai. Kiilto techninis ekspertas Mikael Vuorinen buvo labai operatyvus, mokydamas ir giduodamas mūsų personalą, užtikrindamas, kad visi žinotų, kaip sistema veikia. O jei turime kokių nors klausimų ar abejonių, greitai gauname patarimų, arba el. paštu, arba telefonu – ir taip pat priešlaivinį vizitą, kai reikia. Bendradarbiavimas su Kiilto vyksta sklandžiai, ir mes esame labai patenkinti gauta paslauga!“
Kiilto centralizuota dozavimo sistema mašinų plovimui
- Leidžia centralizuotai dozuoti valiklį į kelias atskiras indaploves automatiškai, be rankinio valdymo
- Puikiai tinka aptarnauti profesionalių virtuvių, viešbučių ir prekybos centrų kasdieninę veiklą bei klientų patirtį
- Saugi ir beveik neprižiūrima
- Palaiko darnumą, optimizuoja cheminį naudojimą ir vandens sunaudojimą
- Taupo darbo valandas ir erdvę
Bendradarbiaujant su: Viking Line Tekstas: Mira Ahola Vaizdai: Joonas Kortelainen ir Mikko Uosukainen