Sprendimai / Profesionali higiena /

Maitinimo Sektorius

Reikia užtikrinti maisto saugą ir kokybę, o švara yra labai svarbi to dalis. "Kiilto" turi daug patirties virtuvės higienos srityje, o sprendimai, skirti maitinimo paslaugoms, kuriami Šiaurės šalyse ir būtent joms.

Švara yra esminė maisto higienos dalis

Būdami švaros ekspertai, siūlome išsamų sprendimą profesionalioms virtuvėms, padedantį valdyti švarą nuo pradžios iki pabaigos. Profesionalios virtuvės turi užtikrinti maisto saugą ir kokybę, o švara yra esminė to dalis.

Mums maisto saugos užtikrinimas apima ir jūsų klientų sveikatos bei aplinkos apsaugą. Mes nesitenkiname vien tik teisės aktų reikalavimų vykdymu, bet siekiame juos viršyti.

Šiaurės šalių patirtis užtikrinant tvarią higieną

Kai mūsų klientai susiduria su sudėtingomis situacijomis, jas sprendžiame kartu. Mūsų sprendimai, skirti maitinimo įstaigoms, kuriami Šiaurės šalyse ir specialiai joms.

Viena iš mūsų RDI naujovių – „Kiilto Pro Natura“ gaminių asortimentas. Kiilto Pro Natura -produktai pagaminti iš augalinės kilmės, atsinaujinančių ir greitai biologiškai suyrančių ingredientų. Tai reiškia, kad jie greitai skyla į anglies dioksidą ir vandenį ir nesudaro patvarių junginių, kurie būtų kenksmingi gamtai. Kuriant „Natura“ gaminius buvo atsižvelgta į visą gyvavimo ciklą: žaliavas, gamybą, naudojimą, šalinimą ir perdirbimą.

Aukšti reikalavimai keliami ne tik ekologiškumui, bet ir saugai bei kokybei. Visiems „Natura“ gaminiams, kuriems gali būti suteiktas Šiaurės šalių ekologinio ženklo „Gulbė“ sertifikatas, jis suteiktas. Nordic Swan Ecolabel“ ženklui taikomi griežti kriterijai, tačiau „Natura“ serijoje žengtas dar vienas žingsnis pirmyn: visi „Natura“ gaminiai yra bekvapiai. Dauguma jų taip pat turi Suomijos alergijos, odos ir astmos federacijos ženklą „Allergy“.

Atsakomybė už aplinkos apsaugą yra integruota į mūsų procesus ir kultūrą, į tai, kaip mąstome ir vertiname savo veiksmus. nuolatinio tobulėjimo siekį rodo mūsų pastangos naudoti aplinkai draugiškesnes žaliavas, labiau įsitraukti į žiedinę ekonomiką ir efektyviai naudoti energiją. Daugiau informacijos galite rasti straipsnyje Mūsų pažadas aplinkai.

Rūpinimasis aplinka žingsnis po žingsnio

Sutelkdami dėmesį į didžiausią poveikį aplinkai darančius dalykus, galime daug ką pakeisti. Atminkite, kad kiekvienas veiksmas, kad ir koks mažas jis būtų, prisideda prie mūsų planetos gerovės. Prisiimdami šiuos aplinkai draugiškus įpročius, tapsite svarbia pasaulinio judėjimo už tvarią ir klestinčią Žemę dalimi.

Kaip rūpintis aplinka ir kartu tvarkyti švarą:

  • Tvarus vartojimas mažina poveikį klimatui – nepamirškite laikytis dozavimo instrukcijų, kad išvengtumėte per didelio ploviklių suvartojimo.
  • Rinkitės gaminį, kuris, kaip įrodyta, mažiau kenkia aplinkai. Tai galite padaryti pirmenybę teikdami produktams, kurie buvo apdovanoti „Nordic Swan Ecolabel“ ženklu.
  • Atkreipkite dėmesį į vandens suvartojimą.
  • Tuščias skalbimo priemonių pakuotes atiduokite perdirbti, kad medžiagą būtų galima panaudoti pakartotinai.

Produktai, skirti maitinimo įstaigoms

Rankų higiena yra kokybiško maisto ruošimo dalis

Tvarkant maistą visada svarbu prisiminti gerą asmens higieną. Rankas reikia pakankamai dažnai plauti su muilu. Prireikus galima mūvėti ir apsaugines pirštines, tačiau jos turi būti keičiamos pakankamai dažnai ir visada keičiant darbo etapus.

Higieniški paviršiai ir grindys

Virtuvės paviršių higiena yra labai svarbi užtikrinant profesionaliose virtuvėse gaminamo maisto saugą. Tai apima kruopščią dezinfekciją tarp skirtingų maisto produktų ruošimo, teisingo virtuvės indų naudojimo užtikrinimą, tinkamas indų plovimo procedūras ir visapusišką RVASVT principų laikymąsi, pagal kuriuos sistemingai nustatomi ir kontroliuojami kritiniai taškai, siekiant užtikrinti maisto saugą viso gamybos proceso metu.

Rūpinkitės savo darbo vieta ir įrankiais. Prisiimkite asmeninę atsakomybę, kad virtuvė ir joje ruošiamas maistas būtų saugūs visiems, rūpindamiesi asmenine ir paviršių higiena.

Virtuvės prietaisų higiena

Kai virtuvės prietaisai yra švarūs, jie veikia geriau ir ilgiau. Nesvarbu, ar tai būtų kalkių nuosėdų šalinimas, ar gėrimų prietaisų švara, turime platų produktų ir paslaugų asortimentą, kuris jums padės.

Nepriekaištingi indai

Indų švara yra esminė klientų patirties dalis ir turi įtakos tam, kaip klientai suvokia bendrą higienos lygį. Padedame jums pasiekti nepriekaištingą galutinį rezultatą ne tik veiksmingais produktais, bet ir tinkamu dozavimu, švaria indaplove bei geru asmeninės higienos lygiu.

Mūsų vietinė techninė tarnyba padeda užtikrinti sklandų mašinos indų plovimo proceso veikimą. Jie taip pat teikia pagalbą, kai virtuvė vystosi ir jums reikia įdiegti naujus sprendimus ekonomiškiausiu būdu.

Kietosios plovimo priemonės ir saugos pakuotės

Dar vienas mūsų RDI pastangų įrodymas yra „Kiilto Pro Block“ ir „Kiilto Pro Box“ sistemos. Jos buvo kruopščiai sukurtos siekiant pagerinti indų plovimo patirtį, užtikrinant didesnį patogumą, tikslumą, saugumą ir atsakomybę už aplinką.

Labai koncentruota kietųjų ploviklių formulė „Kiilto Pro Block“ sistemoje daro teigiamą poveikį aplinkai, nes sumažėja pakuočių ir transportavimo apimtis. Sistema komplektuojama su automatinio dozavimo įranga, kurią sumontuoja „Kiilto“ apmokyti techniniai ekspertai.

Kita vertus, uždaro ciklo sistema kartu su „Kiilto Pro Box“ sistemos saugos pakuotėmis apsaugo vartotoją nuo bet kokio tiesioginio kontakto su neskiestomis cheminėmis medžiagomis. Uždara dozavimo sistema pagerina darbo saugą virtuvės patalpose.

Kviečiančios viešosios erdvės

Kviečiančios klientų patalpos

Kai restorano viešosios patalpos yra kviečiančios, klientai gali susitelkti į mėgavimąsi skaniu maistu ir jaukią atmosferą. Kviečiančios viešosios patalpos yra švarios ir gaivios, o tai prisideda prie klientų ir darbuotojų geros savijautos.

Higienos lygio užtikrinimas naudojant savikontrolę

Savikontrolė padeda pasiekti geriausią praktiką, nes padeda pasirinkti tinkamus ir konkrečiai situacijai pritaikytus valymo metodus ir ploviklius.

Kritiniai taškai

Paviršiai, kurie tiesiogiai liečiasi su maistu, yra labai svarbūs siekiant užtikrinti maisto saugą. Jei rezultatas nepatenkinamas, galima nustatyti kritinius taškus ir, jei reikia, nedelsiant pradėti taisomuosius veiksmus.

Kaip tikrinti paviršius?

Mėginiai imami nuo švarių, sausų paviršių ir iš to paties taško, visada taikant tą patį metodą. Yra įvairių savikontrolės galimybių, pavyzdžiui, „Hygicult TPC“ arba luminometrija, t. y. vadinamasis ATP matuoklis. Hygicult TPC rodo bendrą bakterijų skaičių, o ATP matuokliu matuojamas dirvožemio kiekis.

Jus taip pat gali dominti: