Komercinėse virtuvėse indaplovės kasdien valomos universaliu valikliu, pavyzdžiui, „Kiilto Forte“, sukurtu profesionalioms virtuvėms. Tinkamas valymo būdas parenkamas atsižvelgiant į naudojimo intensyvumą, plovimo programas ir indaplovės modelį. Prieš naudodami indaplovę perskaitykite jos naudojimo instrukciją ir laikykitės gamintojo valymo nurodymų.
Toliau pateikiami bendri kasdienio indaplovių valymo nurodymai, nepriklausomai nuo modelio.
Kasdienio indaplovės valymo žingsniai:
- Paruoškite „Kiilto Forte“ tirpalo porciją pagal dozavimo instrukciją.
- Išjunkite maitinimą ir ištuštinkite vandenį iš indaplovės.
- Išimkite filtrus, plovimo ir perpylimo vamzdelius bei galimas užuolaidas.
- Tirpalu nuvalykite indaplovės vidinius paviršius ir išimtas dalis. Nuplaukite tekančiu vandeniu.
- Džiovindami palikite dureles atidarytas.
- Išorinius indaplovės paviršius nuvalykite tirpalu sudrėkinta šluoste.
- Įsitikinkite, kad indų plovimo vieta taip pat švari ir kitais atžvilgiais. Kasdien plaukite aplinkines grindis ir valykite visus stalviršius pagal virtuvės valymo planą.
Prieš naudodami indaplovę įsitikinkite, kad ji švari ir išimtos dalys yra savo vietose. Įsitikinkite, kad yra pakankamai ploviklio ir skalavimo priemonės. Kasdienis indaplovės valymas tampa lengvesnis, jei pašalinsite palaidus nešvarumus, iš anksto nuplausite indus ir įrankius drungnu vandeniu ir teisingai juos sudėsite į krepšį.
Indaplovės vandenį galima pakeisti vidury darbo dienos, prireikus – net daugiau nei vieną kartą. Jei nešvarumų kiekis taps per didelis, indaplovė negalės išplauti indų. Pagerinkite savo ergonomiką, pavyzdžiui, valydami indaplovę naudokite šepetį ilga rankena.