Kavos ir arbatos prietaisų valymas

Restoranuose ir kavinėse vienas iš būdų užtikrinti aukštos kokybės patiekiamų gėrimų skonį - palaikyti kavos ir arbatos prietaisų švarą. Išnagrinėkite mūsų rekomendacijas, kurios padės palaikyti geriausią karštųjų gėrimų gaminimo aparatų ir termosų būklę.

Puodelis ryto pradžiai, pietų pertrauka ar popietinė arbata – karštas gėrimas yra neatsiejama mūsų kasdienybės dalis. Espresso aparatuose, kavos virimo aparatuose ir termosuose lengvai kaupiasi likučiai ir nuosėdos, pavyzdžiui, kavos, arbatos ir pieno dėmės, pakitusi spalva, kalkės ir rūdys. Laikui bėgant tai gali turėti įtakos gėrimų kokybei. Reguliarus valymas ne tik užtikrina geriausią įmanomą gėrimų skonį, bet ir prailgina prietaisų ir komponentų tarnavimo laiką. Naudodami tinkamą kavos virimo aparatų ir termosų valiklių valymo priemonę, galite išlaikyti prietaisus švarius ir švarius, neleisdami įsisenėti nešvarumams.

Kaip valyti kavos virimo aparatą arba termosą

Prieš valydami nuimkite visas nuimamas dalis, pavyzdžiui, filtrus, dangtelius ir puodelius. Į stiklinį puodą ar termosą įpilkite karšto vandens kartu su „Kiilto Pro Coffex“ milteliais, sukurtais kavos ir arbatos įrangai valyti (dozė: 5-10 ml litrui vandens). Valant kavos aparatą, miltelius reikia dozuoti tiesiai į vandens rezervuarą (25 ml vienam litrui vandens). Leiskite tirpalui veikti maždaug 10-15 minučių.

Pasibaigus kontakto laikui, termoso paviršius nušveiskite minkštu šepečiu. Ypatingą dėmesį skirkite sunkiai pasiekiamoms vietoms. Galiausiai kruopščiai nuplaukite švariu vandeniu. Kavos virimo aparato vandens rezervuaro nevalykite šepečiu, bet kruopščiai išplaukite jį išleisdami per jį švarų vandenį bent tris kartus. Jei kavos aparatas neišsivalo be šepetėlio, naudokite tik švarų arba nenaudojamą vandens rezervuaro šepetėlį. Galiausiai išplaukite puodą ir filtro laikiklį.

Pastaba: Kavos aparatus, kuriuose įdiegta valymo programa, reikia valyti pagal gamintojo nurodymus.

Kalkių ir rūdžių nuosėdų šalinimas iš kavos virimo aparato arba termoso

Reguliariai atlikite kalkių šalinimą, kad išvengtumėte nuosėdų kaupimosi ir palaikytumėte gerą prietaisų būklę. Kavos aparato ar termoso kalkių šalinimo dažnumas priklauso nuo jūsų vietovėje esančio vandens kietumo. Kiilto Pro Off Calc – tai universalus kalkių šalintuvas, skirtas profesionalioms virtuvėms. Jis veiksmingai minkština ir šalina kalkių bei rūdžių nuosėdas, kurios susikaupusios trukdo optimaliai veikti prietaisui.

Norėdami pašalinti kalkes iš kavos aparato, įpilkite valomojo tirpalo (dozė: 50 ml pusei litro vandens) per vandens rezervuarą. Po plovimo išplaukite prietaisą per kavos aparatą praleisdami švarų vandenį. Įsitikinkite, kad atliksite bent tris skalavimus, kad visi likučiai būtų kruopščiai nuplauti. Galiausiai nuplaukite puodą ir filtro laikiklį.

Pastaba: Valydami virdulį, neužvirinkite vandens su valymo tirpalu, kad išvengtumėte užvirimo pavojaus.

Nepamirškite nuvalyti išorinių kavos virimo aparato ar termoso paviršių

Norėdami išvalyti išorinius termoso ar kavos virimo aparato paviršius, taip pat kaitvietę, rinkitės universalų valiklį ir valymo šluostę. Pavyzdžiui, „Kiilto Pro Superquick Spurt“ tinka įvairiems paviršiams, įskaitant nerūdijantįjį plieną, valyti ir nepalieka drumstos ar pilkos plėvelės.

Patarimas! Išoriniams paviršiams valyti taip pat galite naudoti dezinfekuojamąsias valymo servetėles, jei norite sustiprinti higieną,ypač tokiomis situacijomis, kaip gripo sezonas. Įsitikinkite, kad servetėlės tinka paviršiams, kurie liečiasi su maistu. Pavyzdžiui, „Kiilto Pro Alco-Free WipeDes“ servetėlės leidžia valyti ir dezinfekuoti nepaliekant likučių ant paviršių.

Švari įranga pagerina kiekvieno puodelio skonį

Kiilto Pro Coffex ir Kiilto Pro Off Calc sudaro veiksmingą duetą, padedantį palaikyti gerą kavos ir arbatos aparatų būklę ir užtikrinti aromatingų gėrimų skonį. Be reguliaraus valymo, nepamirškite retkarčiais atlikti prietaisų patikros. Reguliariai tikrindami prietaisus, galite anksti nustatyti bet kokias problemas, galinčias turėti įtakos jų veikimui ir gėrimų kokybei.